Így durrant be a Microsoft rakétája

Tényleg új lendületet hozott Nadella

Somi András | December 3, 2016

Szóval szerintem ha meglesz a vezérigazgató - és nem Justin Bieber az -, és közben nem omlik össze a világ, akkor újra begyújthatja a rakétákat a Microsoft.
Indul a Microsoft-rakéta, amint van új vezér

Közel három éve, 2014. január 7-én írtam még a “régi” Dotkomon, hogy ha végre sikerül utódot találni a Microsoft éléről leköszönő Steve Ballmer helyére, akkor az a részvényt is látványos emelkedő pályára állíthatja.

Satya Nadellát végül február 4-én nevezték ki, azóta pedig az árfolyam nagyjából 60 százalékot emelkedett, és látványosan elhagyta azt a széles sávot, amiben több mint tít évig mozgott. Sőt, mostanra épp történelmi csúcsra emelkedett.

Persze az egész amerikai részvénypiac emelkedő trendben mozog azóta is, a Microsoft viszont így is felülteljesítette a legtöbb hasonló részvényt, a széles piacot leképező S&P500 indexet és az S&P500 indexben szereplő tech cégekből összeállított részindexet is (az S&P500 kb. 22 százalékot, az S&P500 IT index pedig 35 százalékot emelkedett).

Szóval tényleg beindult a rakéta, és szerintem nehéz lenne vitatni, hogy ebben személyesen Nadellának nagy szerepe volt. Nem válik minden arannyá, amihez hozzáér, de kétségtelenül frissebb, izgalmasabb lett vele a cég.

Header photo by Amador Loureiro/ Unsplash